Conditii de retur

Potrivit art.11, Alin. (1) din O.U.G. Nr. 34/2014, consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. Conform Art 14, alin. (1) din O.U.G. Nr. 34/2014 consumatorul returneaza produsele in cel mult 14 zile de la data la care a comunicat decizia de retragere din contract in conformitate cu art. 11 din legea sus mentionata. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Conform art. 7(1) din Ordonanta de Guvern (OG) nr 130 / 2000;” Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.”

Art. 14, Alin. 3 din aceasi lege mai sus mentionata spune astfel: „Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.”. S.C. REBNIK TOTAL GRUP S.R.L. (PRODUSEGSM.RO) recomanda, pentru o desfasurare cat mai buna a procedurii de retur, pastrarea completa a ambalajului si accesoriilor cu care este insotit produsul. Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor mai sus mentionate.

In conformitate cu Art.13 alin. (1) din O.U.G. Nr. 34/2014 , SC REBNIK TOTAL GRUP SRL , se angajeaza sa restituie toate sumele primite drept plata din partea consumatorului, fara intarzieri, in cel mult 14 zile de la primirea informarii de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art. 11.”

Pentru returnarea produselor urmati instructiunile urmatoare:

-completeaza formularul de retur de pe site-ul nostru www.produsegsm.ro;

-trimite produsele retur prin aceeasi modalitate de transport prin care au fost livrate, fara ramburs, la adresa indicata de colegii nostrii in urma receptionarii formularului de retur;

-dupa ce produsul a ajuns la sediul nostru si au fost verificate vei fi contactat pentru finalizarea procedurii de retur.

Conditii:

 

1)In cazul in care clientul doreste returnarea produselor fara  invocarea unui motiv( a comandat gresit,nu e pe plac, etc) cheltuielile de retur vor fi suportate de catre acesta(comparator).

2)In cazul in care produsul primit este defect sau a fost livrat gresit, taxele de transport pentru retur  vor fi suportate de catre PRODUSEGSM.RO( SC REBNIK TOTAL GRUP SRL).

3)In cazul in care cumparatorul doreste restituirea banilor platiti pe comanda, suma va fi returnata de catre SC Rebnik Total Grup SRL,  IN MAXIM 14 ZILE  CALENDARISTICE , de la primirea produsului retur.

Restituirea banilor se va face doar prin transfer bancar(intr-un cont bancar) indiferent de modalitate de plata prin care a fost achitata comanda.

4)In cazul in care cumparatorul doreste inlocuirea unui produs comandat gresit cu un alt produs din oferta noastra, taxa de transport tur-retur  pentru  inlocuire va fi suportata de catre cumparator.

5) In cazul persoanelor juridce (conform legii, acestea nu au calitate de consumator)-ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.

6) Produsele returnate trebuie sa fie in aceiasi stare in care au fost livrate.

 

Modificarea datelor de facturare de pe persoana fizica pe persoana juridica se poate solicita in termen de maxim 48 de ore de la intrarea in posesie a produselor. Termenul de solutionare este de pana la 30 de zile lucratoare. Se pot modifica doar facturile care au chitanta eliberata de catre firma de curierat  pe persoana juridica. Facturile eliberate la sediu nu se modifica.